Masuri preventie coronavirus la UROCLINIC

Masuri de preventie a transmiterii coronavirusului la S.C. UROCLINIC S.R.L.

  1. Identificarea rapida a pacientilor cu simptome de infectie respiratorie,  la prezentarea in clinica.

Pacienții care au o infecție COVID-19 pot sa aiba simptome care seamana mult cu simptomele de gripa sau alte viroze respiratorii. Medicii si asistentele medicale manifesta atentie si grija pentru a identifica rapid persoanele cu simptome de infectii respiratorii, astfel incat aceste persoane sa beneficieze de ingrijirea potrivita, iar ceilalti pacienti sa nu fie expusi riscului de infectie. Toti pacientii care se adreseaza clinicii sunt verificati pentru a se exclude suspiciunea de infectie cu noul coronavirus.

  • Igiena mainilor este principala regula pe care o respectam cu cea mai mare strictete. 

Tot personalul  clinicii cunoaste si aplica aceasta masura de siguranta primordiala. Asiguram toate conditiile pentru ca nimeni sa nu se  abata de la igiena riguroasa a mainilor, de la asigurarea instruirii corecte a intregului personal, pana la asigurarea resurselor necesare.

  • Asiguram igiena riguroasa a tuturor spatiilor. 

Programul de curatenie si dezinfectie este prestabilit si se respecta cu rigurozitate maxima. Sunt stabilite si cunoscute de intreg personalul momentele in care este necesara curatenia si dezinfectia, care sunt solutiile si concentratia lor corecta, care sunt materialele si tehnicile corecte de lucru. Sunt utilizate doar substante dezinfectante care sunt avizate de autoritati.

  • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a spatiilor posibil contaminate. 

Avem instituite proceduri pentru dezinfectia spatiilor posibil contaminate si avem toate echipamentele necesare pentru realizarea acestor proceduri. Sunt utilizate metode complementare de dezinfectie precum nebulizarea si utilizarea lampilor cu raze ultraviolete.

  • Respectam toate indicatiile autoritatilor si pastram permanent legatura cu acestea.

Pentru gestionarea corecta a cazurilor si pentru a impiedica raspandirea infectiei suntem in legatura permanenta cu autoritatile si ne asiguram ca toate masurile recomandate de acestea vor fi respectate si implementate.

  • Asiguram masti de protectie pentru pacientii cu simptome de infectii respiratorii care se adreseaza clinicii si insotitorilor acestora.

Fiecare pacient care are simptome de infectie respiratorie primeste masca de protectie. Punem la dispozitia pacientilor masti in conformitate cu recomandarile actuale: nu recomandam si nu incurajam utilizarea nejustificata a mastilor.

  • Luam masuri de incurajare atat a personalului, cat si a pacientilor sa respecte regulile de igiena respiratorie si igiena mainilor.

Personalul si pacientii sunt incurajati, de asemenea, sa practice igiena respiratorie (de exemplu, gesturile de protectie necesare in cazul tusei, stranutului, purtarea mastilor in situatia unor simptome de boala respiratorie). Luam masuri pentru informarea personalului si a pacientilor, pregatind, oferind si punand la indemana materiale pentru informarea corecta.

  • Indrumam telefonic pacientii cu simptome, posibil suspecti, catre apelul de urgenta 112, conform procedurilor transmise de autoritati.

Ne asiguram, inca de la programarea pacientului (telefonica, electronica) ca in situatia unui pacient cu simptome de infectie respiratorie care poate fi considerat suspect, acesta sa fie indrumat direct catre serviciul de urgenta 112, pentru a se evita contactul cu ceilalti pacienti ai clinicii, astfel de pacienti trebuind sa primeasca ingrijirile necesare doar in unitatile sanitare specificate de Ministerul Sanatatii.

Comments are closed